Naar een beschermde woonvoorziening

Zorg in Haaglanden Naar beschermde woonvoorziening

Een klein deel van de mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kan na revalidatie niet terug naar huis en maakt gebruik van een vorm van verblijfzorg in een beschermde woonvorm.

NAH in een beschremde woonomgeving

In een beschermde woonvorm heeft u uw eigen appartement, maar wordt u wel ondersteund door begeleiders. Vaak is er ook een gezamenlijke ontmoetingsruimte in het appartementencomplex.

In regio Haaglanden zijn de volgende woonlocaties voor beschermd wonen beschikbaar

Gemiva-SVG Groep, woonlocatie Aves 

Woonlocatie Aves is gevestigd in het multifunctionele gebouw Avesstaete in de wijk Ypenburg in Den Haag. In Avesstaete bevinden zich 100 ruime appartementen. Woonlocatie Aves omvat 21 van deze appartementen in de linkervleugel van het gebouw. 

Aves is bedoeld voor mensen met een lichamelijke handicap en/of NAH die graag zo zelfstandig mogelijk wonen. Iedere bewoner beschikt over een eigen appartement met grote woonkamer, keuken, slaapkamer en een ruime badkamer. U kunt 24 uur per dag een beroep doen op ondersteuning van de begeleiders van de Gemiva-SVG Groep, die werken vanuit een steunpunt elders in het gebouw. U krijgt een persoonlijk begeleider die fungeert als eerste aanspreekpunt. De persoonlijk begeleider kan een beroep doen op ondersteunende diensten zoals een gedragsdeskundige. 

De dagelijkse leiding is in handen van een locatiemanager. Naast de ondersteuning van de begeleiders in uw eigen appartement kunt u gebruik maken van een gezamenlijke ontmoetingsruimte elders in het gebouw. Deze ontmoetingsruimte maakt deel uit van een activiteitencentrum, waar mensen met een lichamelijke handicap en/of NAH overdag dagbesteding kunnen krijgen. In het activiteitencentrum zijn onder andere mogelijkheden voor fitness en het werken met computers. Het activiteitencentrum is toegankelijk voor mensen met een lichamelijke handicap of NAH die in de nieuwe woonlocatie óf elders wonen.

Gemiva-SVG Groep
woonlocatie AvesKnobbelzwaansingel 171

2496 LN Den Haag

Tel: 015-2513610
E-mail: aves@gemiva-svg.nl
www.gemiva-svg.nl

Gemiva-SVG Groep, woonlocatie Gelderhof  

Woonlocatie Gelderhof is gevestigd in een deel van een appartementencomplex in de wijk Houtwijk aan de H.E. van Gelderlaan in Den Haag. Op deze locatie wonen 20 mensen met een lichamelijke beperking en/of NAH, ieder in een eigen appartement.

U kunt 24 uur per dag een beroep doen op ondersteuning van de begeleiders van de Gemiva-SVG Groep, die werken vanuit een steunpunt elders in het gebouw. U krijgt een persoonlijk begeleider die fungeert als eerste aanspreekpunt. De persoonlijk begeleider kan een beroep doen op ondersteunende diensten zoals een gedragsdeskundige. 

De dagelijkse leiding is in handen van een locatiemanager. Naast de ondersteuning van de begeleiders in hun eigen appartement kunnen de bewoners gebruik maken van een gezamenlijke ontmoetingsruimte elders in het gebouw.

Gemiva-SVG Groep
woonlocatie Gelderhof
Dr. H.E. van Gelderlaan 116

2552 KV Den Haag

Tel: 070-440 11 20
E-mail: gelderhof@gemiva-svg.nl
www.gemiva-svg.nl

Middin, woonlocatie Brigantijn 

In Brigantijn, een locatie voor mensen met NAH, woont u in een gloednieuw, comfortabel appartementencomplex, met specifieke NAH begeleiding waar dat nodig is. Brigantijn is centraal gelegen, in de nieuwe wijk Ypenburg, op de grens van Nootdorp en Den Haag. 

Brigantijn kent 22 ruime appartementen met eigen faciliteiten. Indien nodig is intensieve begeleiding aanwezig. Er is ook ruimte voor meer zelfstandig wonen. Bij deze woonlocatie is ook een trefpunt aanwezig waar de nadruk ligt de verbinding met de samenleving.

Middin
woonlocatie BrigantijnBrigantijnlaan 59a

2496 ZR Den Haag

Tel: 070-372 36 80

Email: Brigantijnlaan@Middin.nl
www.middin.nl

Middin, woonlocatie De Aa 

Locatie De Aa ligt in de Haagse wijk Morgenstond. Er wonen twaalf mensen met NAH in eigen appartementen met begeleiding in de directe nabijheid. Op de begane grond is een ontmoetingsruimte. Er is veel tijd voor begeleiding en coaching. 

Naast de locatie zit Trefpunt Norg, hier vindt o.a. de dagbesteding plaats voor mensen met NAH. Tien cliënten die zelfstandig en verspreid over het wooncomplex wonen, krijgen vanuit Trefpunt Norg ondersteuning. 

Daarnaast zijn er 10 aanleunwoningen waar begeleiding op afspraak mogelijk is. Op loopafstand ligt winkelcentrum Leyweg. Het Zuiderpark en de Uithof zijn ook dichtbij en bieden sport- en recreatiemogelijkheden.

Middin
woonlocatie De Aa
Norgstraat 8a

2545 TV Den Haag

Tel: 070-308 48 50

Email: Deaa@Middin.nl
www.middin.nl

Middin, woonlocatie Heemburgh

Woonlocatie Heemburgh ligt in de Zoetermeerse wijk Oosterheem. Heemburgh heeft 36 appartementen voor drie doelgroepen. Er zijn 18 appartementen voor cliënten met een meervoudige beperking of NAH. De andere 18 appartementen zijn voor cliënten met een verstandelijke beperking. 

De appartementen zijn aangepast voor rolstoelgebruikers. Er is 24 uur per dag ondersteuning aanwezig, zowel op afroep als op afspraak.Locatie Heemburgh ligt tegenover het RandstadRail-station Willem Drees. In de buurt zijn winkels en een gezondheidscentrum. 

Verder heeft het wooncomplex een gemeenschappelijke tuin die omheind is. Voor de sociale contacten en ontspanning is het trefpunt elke dag geopend van 16.00 tot 22.00 uur. Ook kan er worden geluncht tussen 12.30 en 13.00 uur

Middin
woonlocatie Heemburgh
Schiebroekstraat 1

2729 LR Zoetermeer

Tel: 079 343 93 84

Email: Heemburgh@Middin.nl
www.middin.nl

Middin, woonlocatie Zuidlarenstraat 

Op een bijzondere plek in Den Haag Zuidwest, ligt de woonlocatie 'Zuidlarenstraat'. Het nieuwbouwcomplex 'Il Vetro' ligt op de hoek van de Meppelweg en Dedemsvaartweg, dichtbij winkels en het fraaie Zuiderpark. Er zijn 24 tweekamerappartementen bestemd voor volwassenen met NAH. 

In het complex heeft Middin naast appartementen twee gemeenschappelijke huiskamers met een groot dakterras. U kunt hier aangenaam zelfstandig wonen, met begeleiding van het deskundige team dat 24 uur per dag aanwezig is.Cultuur en uitgaan kan in cultuurcafé ZUID57, dit ligt op steenworp afstand.

Middin
woonlocatie Zuidlarenstraat
Gietenstraat 95

2545 XA Den Haag

Tel: 070 372 36 90
www.middin.nl

Saffier, Huize Royal / Royal Rustique

Huize Royal omvat sfeervolle en servicegerichte woonvoorzieningen aan de Rusthoekstraat in Scheveningen.

De herenhuizen Royal Rustique maken hier deel van uit. Een vernieuwende vorm van wonen voor mensen die verpleeghuiszorg nodig hebben en die daarbij toch zelfstandig een 1 kamer appartement huren en dienstverlening krijgen afgestemd op de zorgvraag. De huurprijs valt binnen de grenzen van de sociale huursector. Een van de vier herenhuizen is bestemd voor mensen met een niet aangeboren hersenafwijking.

Wat is nodig?
Om in aanmerking te komen voor wonen in een appartement in een herenhuis is een indicatie zorg met verblijf van CIZ nodig, bij voorkeur een ZZP 6. Deze ZZP wordt door Saffier omgezet in een VPT (volledig pakket thuis) 

Saffier, Huize Royal
Rusthoekstraat 38
2584 CV Den Haag
0800 7233 437
woonzorgbemiddeling@saffiergroep.nl
www.saffiergroep.nl/locaties/huize-royal-royal-rustique

WZH, Pluswonen Polanenhof 

Pluswonen Polanenhof is een thuis voor volwassenen tussen 18 en 55 jaar met NAH. Bij Pluswonen Polanenhof heeft u een eigen driekamerappartement en ontvangt u alle zorg, behandelingen en begeleiding die nodig zijn om zo zelfstandig als mogelijk te kunnen leven.

Afhankelijk van uw wensen kan u ook gebruik maken van de dagbesteding. Dit kan zowel binnenshuis als buitenshuis en kan individueel zijn of met samen met anderen. 

Waar nodig krijgt u, op verwijzing van de arts, ondersteuning van deskundigen zoals een fysiotherapeut en psychiater. 

Het kantoor van de begeleiders van Pluswonen is gevestigd in het gebouw van WZH De Strijp. De begeleiding is altijd bereikbaar via de telefoon en er is een alarmsysteem waarmee de begeleiding gewaarschuwd kan worden.

WZH De Strijp
Polanenhof 525
2548 MP Den Haag
Tel: 070-756 16 00
E-mail: destrijp@wzh.nl
www.wzh.nl/nah/wonen-met-nah-begeleiding/pluswonen

Initiatiefnemers

De website nahlokethaaglanden.nl is een initiatief van de Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. en wordt gesteund door diverse zorginstellingen en patiëntenverenigingen. 

De ontwikkeling van de website is gefinancierd vanuit de subsidie die regio Haaglanden heeft ontvangen van de Hersenstichting voor implementatie van de Landelijke Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel.